sobota, 12 marca 2011

Twaróg w cieście faza I


''Moim kolejnym przepisem który opiera się na proteinach jest ten oto twaróg . Danie ma  specyficzny smak . Jest dobre zarówno ciepłe jak i na zimno . A po dodaniu odpowiednich przypraw można stworzyć wiele ciekawych  smaków . ''

Składniki :
kostka chudego twarogu (lepiej gdy jest twardy , bez problemów się obraca)
3 łyżki zmielonych otrębów.
4 łyżki  mleka
jajko
przyprawy wg. uznania (  dałam curry , papryka słodka, pieprz , oregano ,  czosnek rozkruszony )


Przygotowanie : 
Twaróg  pokroić na  plastry ok. 1 cm.Resztę składników wymieszać i obtaczać w nich ser. Rozgrzać patelnie i kłaść na nią ser .Smarzyć na wolnym ogniu z dwóch stron . (jeżeli ser był twardy to nie będzie problemu przy obracaniu).

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz