sobota, 19 marca 2011

Ratatouille

,,Ratatouille to sos warzywny który może być serwowany z każdy innym mięsem czy rybą grillowaną ''



Składniki na 4 porcje :
Średnia cebula
Ząbek czosnku
Czerwona papryka
Żółta papryka
Średnia cukinia
300g pieczarek
400g pomidorów siekanych z puszki.
2łyżki koncentratu pomidorowego
łyżka oregano
kurczak w ogurtowej zalewie

Przygotowanie:

Należy obrać i posiekać celuję oraz czosnek , a po usunięciu nasion z papryki pokroić ją w kostkę.Usunąć szypułkę z cukinii i również pokroić ją w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w paski. Przygotowane warzywa wrzucić do garnka z posiekanymi pomidorami i koncentratem.Następnie dodać zioła , można ewentualnie doprawić .Całość zagotować ,następnie przykryć i dusić w wolnym ogniu 20 minut.

Smacznego !

ps. wybaczcie , że tylko 1 zdjęcie ale pachniało smakowicie i musiałam to zjeść .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz