sobota, 19 marca 2011

Kurczak w jogurtowej zalewie

,, Faza II  + dorwana książka kucharska ,,KUCHNIA NISKOTŁUSZCZOWA ''dały mi wiele ciekawych pomysłów na przepisy. Szkoda , że tylko 5 dni mam na wykorzystanie ich , właściwie 2 . A potem znów proteiny . Ale wracając do przepisu , dzisiaj przedstawiam pomysł na , kurczaka w panierce indyjskiej .''





Składniki na 4 porcje :
  • 4 piersi z kurczaka (125g)
  •  ząbek czosnku , rozgnieciony.
  •  świeża chilli drobno posiekana 
  • korzeń świerzego imbiru posiekany (2,5cm) można dać łyżeczkę przyprawy
  •  łyżka koncentratu
  •  łyżeczka kurkumy
  •  łyżka soku z cytryny
  • 7 łyżek jogurtu 

Przygotowanie : 

Piekarnik rozgrzać na 190C.W miseczce zmieszać czosnek , imbir, chilli,jogurt,koncentrat,kurkumę,sok z cytryny. Umyte i osuszone piersi kłaść na blasze do pieczenia .Pokryć dokładnie zalewą z jednej strony i piec 30-35 minut aż mięso będzie miękkie.
Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz