wtorek, 19 kwietnia 2011

Placuszki szpinakowe

 Składniki na ciasto stosuje od dawna , były to jedne z pierwszych które udało mi się wykonać  nie rozwalając placuszków .Do tego trzeba dodać szybkość wykonania oraz  fakt , że składniki na nie posiada każdy w lodówce :)

Składniki :
3 łyżki serka wiejskiego ( grudki )
jajko
3 łyżki otrębów
przyprawy wg . uznania ( dałam 1/2 kostki pietruszki i czosnku )
+SZPINAK


Wykonanie :

Szpinak , jeżeli jest zamrożony to gotujemy go z jogurtem 15 minut  i doprawiamy pieprzem i solą.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i smażymy placki na rozgrzanej patelni .Obracamy dopiero gdy nam się uda , nie starajcie się na siłę ich obrócić gdy jajko jeszcze się nie ścięło , bo wtedy tylko się rozwalą , lepiej poczekać aż same odejdą !



 Smacznego !

 Próbowałaś ? - Napisz !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz